Cròniques

CB Alisos 53 - AE Minguella 61

21-05-2018

AE Minguella 67 - CB Argentona 69

14-05-2018

Partit lluitat on hem pogut guanyar al líder però no hem sigut constants durant tot el partit, alternant bons moments de joc amb moments dolents amb molta precipitació i angoixa per guanyar.

Començament amb un quart on hem sigut capaços de fer molts punts però hem patit en defensa per no treballar correctament en les ajudes. Ens anem guanyant per 28-23.

En el segon quart, ells amb el millor jugador de la lliga dominant en els dos cercles, fa que arribem al descans perdent per 40-41. Ens fa mal en atac però sobre tot ens fa errar moltes finalitzacions per la seva intimidació.

Rere el descans juguem un bon quart però ells continuen en el partit pel seu encert en el tir de tres punts on ens anem per 56 -53.

Arribem a l'últim quart on en el començament continuem amb molt treball, anant quatre per davant en els primers tres minuts però amb un parcial 0-11 amb un monòleg de continues faltes en defensa amb errades en atac per precipitació i tirs dolents. Però amb molt de cor apretem i assolim posar-nos dos per sota i pilota per l’últim tir on som capaços de fer dos tirs i on en el segon ens han fet una falta sobre tir de tres i l’àrbitre no ha volgut xiular.

Hem de felicitar a l’Argentona que ha guanyat la lliga i aprendre que si hem perdut els últims partits per diferències mínimes amb els problemes de lesions que hem patit a la fi de temporada ens farà créixer. 

Ara hem de mirar enrere i veure com hem crescut des de el primer partit, per això als jugadors han de veure que si continuen treballant tindran més a prop les eines suficients per poder competir tots els partits. 

AE Minguella 41 - CB Granollers 89

07-05-2018

Descansa

30-04-2018

AE Badalonès 65 - AE Minguella 60

23-04-2018

Derrota pel mal percentatge dels tirs lliures i males decisions en atac.

Com coses negatives s’han de destacar els problemes de faltes en els bases, que sumada a la falta d'efectius per lesions ens ha fet jugar molt poc fluid en atac.

Però l'actitud dels jugadors ha sigut com sempre bona i mai han deixat de treballar per cada bola. Bona aportació dels jugadors del Cadet C que ens han ajudat durant tot el partit.

Tot el partit ha sigut molt ajustat en el marcador on el primer quart no hem estat correctes en la defensa, però en atac hem fet tres triples per anar-nos al final del quart 18-15 en contra. Millorem la defensa en el segon i tercer quart però els problemes de faltes en fa que l’atac tinguem problemes per poder jugar el nostre joc per conceptes. I en l’últim, al minut 2, ja teníem bonus en contra i ells ens han castigat des de la línia del tir lliure. Massa faltes xiulades... sense comentari. No podem assolir la victòria però lluitem fins el final.

Ara a recuperar lesionats, que sumats als tres que ja portaven avui es sumen dos jugadors que no han pogut acabar el partit. 

AE Minguella 61 - Maristes Ademar Badalona 49

16-04-2018

Partit guanyat des del treball, on no hem sigut capaços de jugar fluids en atac perquè l’equip contrari ens ha exigit molt. La part positiva és que estem aconseguint créixer a l’hora de competir, hem sigut capaços de no perdre cap quart.


Comencem malament tant en defensa com en atac que ens fa tenir un parcial 2 - 9, però ràpidament ens posem a defensar tota la pista per acabar el quart 18 - 11. 

A partir del segon quart hem competit els dos equips durant els tres quarts, on hem aconseguit dominar el marcador amb molt treball ja que no hem aconseguit fer un joc d’atac fluid com el cap de setmana anterior.

Això ens ha de fer veure que hem de seguir millorant en el joc per conceptes per poder contrarestar  les bones defenses dels rivals.

VIVE El Masnou Basquetbol 46 - AE Minguella 73

09-04-2018

Millors minuts jugats de la temporada en alguns moments del partit.

Destacar que en la primera volta vàrem perdre a casa per un punt. Hem de destacar que és la quarta vegada que ens enfrontem amb el Masnou i sempre han sigut partits molt disputats, però ara mateix hem aconseguit ser molt millors que ells. Això ens diu que estem progressant molt des del principi de la temporada. Tots els jugadors han millorat des del principi, perquè han tingut la disciplina i les ganes de treballar en cada entrenament.

Cal dir que sense treball i actitud no aconseguirem el nostre objectiu de millorar cada partit i això hem de saber que en el nostre equip no hi cap.

El partit l'hem començat jugant amb molta ambició i ràpidament hem marxat amb un parcial de 5 - 17 els primers 7 minuts però no hem continuat treballant en defensa i la conseqüència ha estat que hem acabat el quart amb un parcial de 16-21. Al segon quart continuem malament en la defensa del 1 contra 1 i perdem el quart per 18-16.

Rere el descans i la xerrada en el vestuari l'equip ha comprès que havíem de treballar al màxim en defensa i això és el que ens ha fet guanyar el tercer quart amb una defensa molt bona en el 1 contra 1 i molt bé en les ajudes en la defensa dels blocs directes, per aconseguir un 7 - 17. Amb ambició continuem igual al últim quart i assolim un altre gran parcial de 5 - 17.

Destacar la millora en el joc d'atac on els jugadors ja comencen a gaudir de jugar per conceptes i on ells veuen que poden decidir les millors opcions. Això ens està fent ser millors jugadors individualment i a nivell col.lectiu som molt millor equip cada setmana.

Felicitar als jugadors pel gran partit i ara és el moment de recordar que sense treball no hi ha millora i que en aquest equip no ens podem permetre el no tenir actitud.

Descansa

26-03-2018

AE Minguella 54 - Bàsquet Neus B 69

19-03-2018

Partit perdut amb un gran rival.

Bona setmana d'entrenaments i partit competit amb bona actitud, però insuficient per poder guanyar.

 El primer quart jugat amb gran intensitat pels dos equips on acabem guanyant 13-12 amb un gran final del quart.

El segon i tercer quart els seus jugadors, tots exteriors, ens han matat amb contraatacs i tirs de tres alliberats després de divisions on no podíem aturar els 1 contra 1. Això ens fa que arribem a l'últim quart sense opcions de victòria.

 L'últim quart hem seguit lluitant però igual que tot el partit en atac hem continuat amb mals percentatges en les finalitzacions.

Ara a gaudir a Menorca i seguir creixent com equip. 

AE Boet Mataró 37 - AE Minguella 52

12-03-2018

Partit guanyat contra un equip per damunt de nosaltres a la classificació que ens fa acabar la primera volta amb la sensació de que podem competir contra qualsevol equip del grup i agafar-los a la classificació.

El partit l'hem guanyat amb les nostres armes, molta defensa i lluita. 

Començament amb sensació de domini a les dues cistelles i el poc encert en les finalitzacions fan que el marcador no marqui la diferència real al joc, 10-14. En el segon quart va ser un joc de precipitacions constants dels dos equips i acabem amb un marcador de 4-7 a favor per nosaltres.

Rere el descans comencem a jugar millor en atac i continuem dominant el rebot i la defensa per acabar el partit amb un parcial de 0-14. La resta del partit va ser controlat i vàrem assolir una millora en el joc d’atac.

En algun moment ens vàrem relaxar en excés, cosa que no podem consentir perquè no juguem per guanyar sinó per millorar constantment i això és el que els hi he fet saber al final del tercer quart perquè la relaxació no té cabuda en aquest equip.

Partit per continuar creixent però contra el pròxim rival hem de donar una passa per poder competir, ja que a la primera volta en cap moment vàrem ser capaços.

A.E. Minguella 62 - C.B. Alisos 40

05-03-2018

Partit guanyat, però on no hem d'estar contents pel joc desplegat al partit.

La victòria no ens ha de tapar els ulls ja que la derrota o victòria no ens ha de mesurar l’objectiu de l’equip que és el de millorar cada dia. Aquest cap de setmana no podem estar satisfets del joc realitzat, no podem tenir un joc d’atac amb tantes errades a les finalitzacions, passes i no jugar prenent les decisions en el joc correctament.

Sobre el partit dir que el joc ha sigut de menys a més. Principi amb moltes errades en les finalitzacions i els passes on ens hem anat al vestuari amb un 24-19, però amb la sensació que començaven a jugar millor amb un parcial de 10-2 als últims tres minuts.

La segona part ha sigut millor i amb la participació de tots el jugadors per fer un resultat més acord per un equip Cadet 38-21.

Hem de millorar en atac per poder competir amb equips per damunt de la classificació i tenir clar que seguirem treballant per assolir el joc per conceptes perquè tots els jugadors arribin a júniors amb les capacitats de llegir el joc i ser capaços de trobar la millor solució a la defensa del rival.

Un pas enrere per agafar embrenzida i arribar a l’objectiu.

CB Argentona 75 - AE Minguella 61

26-02-2018

Partit de resultat enganyós per la diferència a tot el partit i perquè hem competit 38 minuts i per ser valents els últims dos minuts ens han fet un 7 - 0.

Durant els dos primers quarts hem anat sempre abaix al marcador fins 11 punts on el joc de l’equip rival ens castigava contínuament dintre de la zona amb el millor jugador de la lliga i quan ens tancàvem no érem capaços de defendre els tirs exteriors amb uns percentatges molts bons en el tir de tres punts. Una petita reacció fa que anem al descans 7 punts abaix.

El tercer quart aconseguim guanyar-lo per arribar a l’últim quart empatats amb una gran defensa i amb un atac fluid on hem pogut veure el treball des de Nadal on els jugadors són capaços de trobar solucions constantment a la defensa de l’equip rival.

L’últim quart comencem molt bé. Fem quatre bàsquets a prop de la cistella, però ells amb un gran joc del seu millor jugador on anota 14 punts quasi consecutius no som capaços d’aturar-lo. Això fa que buscant tirs ràpids i defensant tota la pista sense forces ens facin un parcial injust pel joc desplegat a tot el partit.

Una llàstima que la reacció de l’equip i la mijora del joc d’atac no ha sigut suficient per poder guanyar el partit. Hem de quedar-nos amb la feina ben feta i aprendre que hem de treballar per poder sumar tots. Ens queden molts conceptes del joc per aprendre i en això estem. A cada mancança, més treball. 

Descansa

19-02-2018

Descansa

12-02-2018

AE Minguella 55 - AE Badalonès 45

05-02-2018

Bon partit en actitud defensiva, millora en el joc 5 c 5 i molt poc percentatge en les finalitzacions i tir.

Partit dominat des del principi, amb una primera part on vam començar a dominar a les dues cistelles en rebot i ser dominadors en el joc. Diferències assolides de 10 a 20 punts als dos primers quarts que ens permet jugar sense perillar el resultat.

Sensació positiva per a  l’entrenador, i resultat enganyós ja que la diferència en el joc va ser més gran que el resultat. Els errors en les finalitzacions i el poc percentatge en el tir fan que en el marcador la diferència no marqui la diferència en el joc.

Poc a poc estem assolint la millora pel joc d’atac per conceptes. Seguim creixent.

Ajornat

29-01-2018

A.E Minguella 50 - El Masnou 51

22-01-2018

Partit on la igualtat durant tot el partit ens dóna una derrota per no ser capaços de resoldre el partit abans d'entrar a l'últim quart. Quan arribes a un final igualat pot passar que perdis per petits detalls, però la derrota ha estat per no ser capaços de tenir bons percentatges en el tir i fer un joc poc fluid en atac.

Pensem que no juguem a res però un equip que es capaç de remuntar 9 punts en 2 minuts i guanyar tres quarts dels quatre és perquè té eines suficients per competir.

Un equip en formació ha de tenir com objectiu jugar per conceptes perquè el jugador hagi de prendre decisions que farà que al futur sigui capaç de competir. Tots els jugadors que arriben a júniors han d’arribar coneixent com han d'ocupar l’espai i generar en el joc individual. Estem cada vegada més a prop de que tinguem assolits els conceptes per millorar com equip i sobre tot per créixer individualment.

El nivell dels equips en aquesta fase ens farà créixer i si continuem amb la implicació i actitud de tots l'objectiu de ser millors segur que l'assolirem.

Estic orgullós del meu equip per la seva implicació en el treball i voler millorar. Per perdre un partit no canviarem i hem de seguir amb la mateixa implicació per gaudir del bàsquet des de l’esforç.

Bàsquet Neus 63 - A.E. Minguella 49

15-01-2018

En els dos primers quarts no hem pogut competir en cap moment per la falta de precisió en els passes i mala decisió en les finalitzacions. Això i el bon nivell de l’equip local fa que acabi el marcador 37 - 15 i amb sensació que no estàvem, per primera vegada, competint perque crèiem que no podíem amb la qualitat del rival.

El millor del partit va ser la reacció de l’equip després del descans que, amb el treball col.lectiu i la millora en l'actitud, ens fa recuperar en el marcador els dos últims quarts guanyant-los els dos.

Acabem perdent per 14 punts i això ens ha de donar forces per continuar treballant com la fase prèvia per seguir creixent.  A aquesta fase ens enfrontarem a equips de millor nivell i l'exigència ens farà millorar com jugadors perquè haurem de treballar més per poder competir i a aquest equip en treball no ens pot guanyar ningú.

Amunt equip que el nostre objectiu és millorar dia a dia sense tenir en compte els resultats i en aquest partit hem demostrat que amb actitud i jugant en equip podem seguir creixent com jugadors i equip.

C.B. Argentona 52 - A.E. Minguella 80

18-12-2017

Partit per finalitzar la fase prèvia assolint l'objectiu de ser un equip competitiu i on el treball col.lectiu és prioritari. Això ens dóna el premi de finalitzar al primer lloc, però la veritable victòria és que tots els jugadors són millors que al principi de la temporada tècnicament, en actitud en el treball i molt més disciplinats en el respecte als seus companys i als àrbitres.

El partit ha començat amb molt encert en atac i problemes en defensa per assolir un 21 - 26. Al segon període hem pujat la intensitat en defensa el què ha fet resoldre el partit abans del descans amb el marcador 30-49.

Després del descans hem continuat jugant amb la mateixa fam i hem arribat a finalitzar el quart amb una aventatge merescuda de fins 30 punts.

Per finalitzar, l'últim quart hem pogut donar minuts a l'Oriol que ha estat lesionat desde fa 2 mesos i poder festejar la primera posició.

Finalitzem una primera fase de la temporada assolint els objectius i això ens ha de donar forces per continuar. Com entrenador no deixaré als jugadors que baixin la seva capacitat per treballar, ja que hem d'arribar al final de temporada sent millors jugadors.

Donar gràcies al Santi per l'ajuda donada i als pares per fer costat.

Bon Nadal.

A.E. Minguella 66 - Club Natació Sabadell B 32

04-12-2017

Partit de menys a més, amb problemes de intensitat als dos primers períodes, que ens dóna una avantatge en el marcador no merescuda de 16 punts , per la molta diferència entre els dos equips.
Rere el descans millorem en actitud, però al començament del tercer quart la tensió de saber que no estàvem jugant bé ens  fa errar moltes finalitzacions  i tirs fàcils. Acabem el quart amb un parcial de 8-2 que ens allibera per afrontar un últim quart on juguem com volem, fent un 26-8.
Partit que ens ha de fer veure que si no treballem al màxim no serem capaços de poder competir amb equips de millor nivell.
Ens queda un partit de la primera fase, hem de donar tot per poder competir i aconseguir l'objetiu de millorar individual i col.lectivament cada partit sense prioritzar el resultat. La victòria és el resultat del treball als entrenaments i el sacrifici físic i mental.

AE Minguella 65 - VIVE El Masnou Basquetbol 58

27-11-2017

Gran partit i gran remuntada des del treball defensiu i col.lectiu.

Els dos primers quarts del partit vam tenir problemes en defensa d'ajuda en el bloc directe que provoca tirs alliberats, amb molt encert per part de l'equip visitant anoten set triples. En atac molta precipitació per voler resoldre els problemes de la defensa. Després d'un parcial de 5-0 al final del segon període retallem la diferència màxima de 17 punts i fa que ens anem 23-35 i amb optimisme de que podíem remuntar.

Al tercer quart millorem en defensa i atac per fer un parcial de 18-14. Això ens va donar la força mental per confiar en nosaltres.

L'últim quart per emmarcar, vibrant i amb una barreja de cor i cap que ens fa guanyar. Gran parcial els tres últims minuts 11-2 amb un triple i ficant els últims sis tirs lliures.

Satisfet i orgullós pel treball fet pels nois que fan que la millora es vegi recompensada amb el lideratge. Això ens ha de fer veure que estem en el camí correcte i no ens hem de desviar del treball a cada entrenament.

Sant Gervasi 47 - AE Minguella 55

20-11-2017

Partido reñido en el marcador con constantes alternativas en el juego pero con ventaja en el marcador durante todo el partido.

Gran primer cuarto con un 2-13 que nos ha dado una ventaja administrada durante el resto del partido.


Bien en defensa y rebote para contrarrestar los problemas en ataque contra la defensa zonal que nos ha hecho tener muchas pérdidas de pelotas.

A seguir partido a partido para conseguir el objetivo de mejorar colectiva e individualmente en el juego.

A.E. Minguella 68 - Mas de Sant Llei 57

13-11-2017

Victòria molt treballada des del treball col·lectiu i gran defensa a l'últim quart que ens ha fet remuntar un desavantatge de 7 punts al marcador per fer un parcial al quart de 22-8.
Partit on tots els jugadors han aportat treball i sacrifici que ha fet sobreposar al problema de faltes dels jugadors interiors i les baixes dels dos jugadors més grans. 
Fins al descans hem patit molt en el rebot defensiu i on el rival ha acoseguit anar-se'n al marcador per 27-31. En atac l'equip ha jugat molt imprecís i massa bot que ens ha donat un joc poc constant.
Després del descans tots han ajudat al rebot i en defensa per guanyar el partit amb un atac molt més directe fent molts punts amb finalitzacions a prop de la cistella amb un marcador 41-26. 
Felicitar públicament als jugadors pel treball des del principi de la temporada, hem arribat a la primera part de la planificació de la temporada amb els objectius assolits de millora tècnica i tàcticament. Això ens ha de donar forces per continuar treballant per millorar gaudint.

A.E. Minguella 64 - C.B. Argentona 34

06-11-2017

Partit on el resultat ha estat enganyós, ja que un 18-0 a l'últim quart ens ha donat una diferència no merescuda pel joc efectuat al conjunt del partit.
Els dos primers períodes el joc d'atac ha estat el pitjor del que portem de temporada, ja que s'ha fet un joc poc col·lectiu i on cada jugador pensava en fer els seus punts sense prioritzar el bé col·lectiu. Gràcies a la defensa hem marxat al descans amb una renda mínima de 25-19.
Rere el descans hem reaccionat i a la defensa hem sumat la millora al joc d'atac que ens ha donat un parcial de 41-15.
Hem de ser més constants si volem ser competitius quan ens trobem amb millors equips, saber que el camí és la defensa i el joc d'equip ja que des del joc individual no ens donarà victòries i satisfacció a ningú.
Hem de seguir millorant des del treball i el sacrifici col·lectiu. El resultat no és el mes important, la única victòria és ser un EQUIP.

Club Natació Sabadell 33 - A.E. Minguella 75

30-10-2017

Victòria desde el treball, començament espès i rere el primer temps mort canvi d'actituds que ens fan guanyar amb facilitat a un rival amb recursos limitats.
Bona defensa a la pressió que ens fa robar pilotes que ens facilita cistelles en contraatac o trancisions ràpides.
Rere el descans l'objectiu va ser jugar a l'atac ocupant l'espai en ordre amb divisions constants per generar tirs o una passada més que ens fan millorar el joc d'equip i millorar el treball de la setmana del joc per conceptes. 
El camí és el correcte, seguir millorant per poder competir amb garanties i per aconseguir l'objectiu que ens hem posat de ser millors individual i col·lectivament.

El Masnou 76 - A.E. Minguella 61

23-10-2017

Partit amb dues cares, un primer període on vàrem fer un gran joc d'equip i on vàrem donar una gran versió de joc amb bones transicions de defensa a atac. En el segon període ens hem anat del partit per les constants protestes que ens han fet sortir del partit i hem aconseguit que l'àrbitre no ens respecti amb faltes al mínim contacte. 
Hem de quedar-nos amb el joc dels dos primers períodes amb una bona sortida de la pressió del Masnou que ens ha fet arribar al descans guanyant de quatre punts, dominant el rebot i fent-nos dominadors del joc. 
Per contra hem d'aprendre a competir respectant la labor arbitral perquè serà la única manera d'estar per jugar a bàsquet i fer la nostra feina. Buscar excuses ens debilita, hem de fer autocrítica individual i col·lectiva per millorar, aprendre dels errors i quedar-nos que hem estat capaços de créixer respecte al principi de temporada però hem de continuar i corregir les coses que ens fan ser pitjors jugadors.