Cròniques Cadet A femení

AE Minguella 56 - Joventut Badalona 51

20-03-2023

Partit molt competit per part de tots dos equips. Un bon partit de bàsquet, intens i amb un ritme de joc elevat. Elles no han desconnectat en cap moment i diu molt de com treballen.

Moltes similituds amb el partit d'anada. Inici fort nostre i igualtat de forces durant el partit. Hem aguantat, avui sí, les envestides de Penya. Final apretat on, en aquest cas, sí hem sabut tancar el partit treballant cada possessió i fent una passa endavant. Hem volgut entrar dins aquest joc força dur i físic que tots dos equips hem presentat.

Seguim, ja que setmana vinent toca una altra final contra l'altre rival directe.

AE Minguella 65 - Reus Ploms Salle 23

13-03-2023

Partit amb dues cares. La primera meitat nostra ha estat dolenta, fluixa i amb falta de ganes, concentració, actitud i intensitat individual i grupal. Seguint amb l'autocrítica feta, la nostra defensa ha estat permisiva i el nostre atac ha volgut anar més ràpid del que havia de ser.

A la segona part, molt millor la nostra imatge ofensiva i defensiva. Hem intentat anar totes a una, fent moure la pilota i tancant més espais al rival.

Es tracta de tenir actitud i ganes, ser intenses i creure-s'ho.

Setmana vinent, una final més. Seguim juntes!

Descansa

06-03-2023

AE Minguella 81 - CB Sant Josep 44

27-02-2023

Victòria davant un equip lluitador i que no ha sortit del partit fins l'últim quart. Hem hagut de treballar entre totes i competir per treure els quarts i el partit, i això ja ens va bé per seguir millorant i veient els nostres errors.

Quan ens hem començat a moure amb i sense pilota hem generat molt més en atac i hem trobat més opcions de cara a cistella.

Content perquè totes han volgut i pogut aparèixer en algun moment quan han entrat a pista. I a banqueta, actives i animant. 

A nivell defensiu, de menys a més. És vital entendre que cal continuar sent agressives, intenses, mossegar en defensa i tapar vies de treball del rival. Una bona defensa generarà tot d'aspectes positius per a nosaltres. Més encert avui en tirs lliures i tir exterior.

Seguim.

CB Valls 29 - AE Minguella 55

13-02-2023

Partit força físic davant un rival que ha sortit intens i no ha deixat que estiguéssim còmodes amb la pilota a les mans.

Quan hem aplicat calma i pausa en atac...hem trobat molt bones possessions ofensives on interiors i exteriors han pogut connectar.
D'altra banda, hem sabut corregir errades defensives nostres a la primera meitat, però cal ser constants i disciplinades en tot moment. Al cap i a la fi, són cinc jugadores les que defensen i són força detalls a tenir en compte.

Finalment, hem de ser més dures a l'hora de jugar, i més encara si el rival vol ser agressiu i jugar fort.

Els tirs lliures i l'encert de cara a cistella en situacions molt clares o ben trobades, la part negativa. És positiu generar-les, i ho valorem, però s'han de saber rematar i aprofitar. Marxem amb la sensació de que podíem haver obtingut millor marcador ofensiu.

Seguim.

AE Minguella 61 - AB Salle Tarragona 52

06-02-2023

Partit competit davant un rival que ha lluitat i ha estat intens els 40 minuts. Això ha fet que nosaltres haguéssim de treballar i estar concentrades des d'un inici. Avui sembla que sí les hem respectat com es mereixien.

Tot i que hi ha hagut errades defensives que permetien al rival fer al seu gust en certs moments, sobretot a la primera meitat, i que de ben segur tornarem a repassar, la dinàmica ha estat més positiva que els últims dos partits i hem tingut accions molt més encertades. Hem recuperat pilotes en moments importants i quan ens concentràvem.

A nivell ofensiu, les bases han aplicat calma i han fet jugar les seves companyes des de la sortida de pilota. Bones associacions entre interiors i exteriors, també. Totes han acabat apareixent.

Insisteixo, però, que el concepte de defensa és i ha de ser la base de tot, a partir de la qual generem i construïm. Un rebot, un bon close-out, una defensa de costat fort i feble, una bona ajuda i recuperació, una pilota recuperada...tot.

Seguim!

TGN Bàsquet 43 - AE Minguella 54

30-01-2023

Partit on la primera meitat nostra ha estat dolenta, i n'hem de ser conscients.

Actitudinalment podríem haver fet molt més, i som les primeres a saber-ho, ja que ens veiem i entrenem fort tres dies a la setmana. No hem respectat el rival com es mereixia i no hem sigut disciplinades defensivament. Ofensivament, en canvi, crec que sí hem sigut més organitzades i hem trobat contraatacs i mobilitat de l'equip amb i sense pilota durant força moments.

Penso que tot és aprenentatge, els partits bons i els dolents, i que això és bàsquet. I òbviament aprendrem de cada jornada. És evident que anem creixent!

Només ens queda seguir treballant, seguim segones i té molt de mèrit. Al descans hem sortit connectades i a nivell defensiu s'ha notat.

Se'ls ha de valorar. Petits detalls, tot és això, i seguir treballant.

Elles, quan parlàvem al descans i als temps morts, han estat connectades i sabien què fer.

Finalment, comentar que el canvi d'actitud ha vingut per part nostra.

Seguim!

AD Torreforta 39 - AE Minguella 67

23-01-2023

Victòria en un partit on ens ha costat entrar. Hem anat de menys a més, però tampoc hem aconseguit mantenir un ritme elevat ni en defensa ni en atac. Hem de fer autocrítica en tots els sentits.

Permissives en certes situacions defensives i falta de concentració en d'altres ocasions.

Sabíem que podíem haver fet molt més entre totes, partint de corregir els propis errors. Quan ens hem connectat, ho hem fet juntes i, quan perdíem el control del partit, també.

Així i tot, hem fet mèrits per aconseguir la victòria i hem competit el partit molts moments. Hem trobat bones situacions de tir, hem mogut pilota de forma correcta i, sobretot, les 12 jugadores han participat i aparegut al partit.

Setmana vinent comencem segona volta, content per la seva gran primera volta. Jornada rere jornada elles es mostren més cohesionades, compromeses i estan creixent com a equip.

AE Minguella 37 - Barça CBS 71

16-01-2023

Derrota en marcador contra les actuals campiones d'Espanya d'infantil. Avui és un dia per estar més satisfet encara. Una sort poder jugar aquest partit contra un gran rival i molt orgullós de les noies per les ganes, per l'actitud i per sortir a competir-lo.

Érem l'equip que més cara els hi podia plantar, i així ha estat. Hem aconseguit que Barça hagi hagut de pensar i que no hagi estat còmode en tot moment. Un primer quart molt intens i un 3r període guanyat, seguits de dos quarts on Barça ha pujat el nivell. En molts moments, la nostra defensa ha estat agressiva i hem lluitat força possessions de les rivals. Hi havia nervis i tremolava el canell, però les dotze han sortit a competir, bravo.

Llàstima els tirs lliures, els errors en bàsquets fàcils i certs rebots. Així i tot, només haurien afectat al marcador, i avui no era el factor més important per a nosaltres. Avui es tractava de demostrar, de creure, de competir, de tenir ganes, de generar a partir de la defensa, de jugar amb decisió i ser disciplinades a tots dos costats. Sabem quin és el camí, seguim.

A la tornada, buscarem lluitar igual o més, però no menys.

Per últim, hem aconseguit que Barça aconsegueixi el seu marcador més baix, a nivell de punts ficats i de diferència final. Màxim respecte per tots dos equips!!

Bàsquet Pia Sabadell 51 - AE Minguella 61

19-12-2022

Recordo que estem competint a nivell Interterritorial i que temporada passada vam estar a 1r any.

Partit molt difícil i rival molt dur i físic. Partit maco de jugar i que ens serveix per a seguir aprenent i creixent.

La nostra primera part ha estat intensa, positiva i amb totes les jugadores en rotació aportant.

A la segona part, destacar les desconnexions pròpies i defensives, que han fet que Pia Sabadell s'apropés al marcador. Així i tot, hem estat nosaltres qui hem fet la passa endavant i hem tornat a agafar aquest marge. Cap d'elles ha desconnectat i totes elles han volgut competir el partit fins el final.

Bravo l'actitud, les ganes i el fet de voler sobreposar-se a les situacions adverses que poden aparèixer.

Bon encert al triple i al tir lliure, sobretot als moments finals, on més importants eren. Rebot acceptable i, quan hem defensat totes, ha sigut difícil superar-nos.

Mantenir-se juntes i concentrades, aprendre i gaudir...l'esforç normalment té recompensa. Camí molt llarg el que ens queda.

Seguim.

AE Minguella 74 - UE Sant Cugat 25

05-12-2022

Victòria treballada de totes les jugadores de l'equip.

Actitud, ganes i intensitat en la major part del partit.

Quan la nostra defensa ha sigut bona, d'ajudes constants i, col.lectiva, hem pogut generar molt més en atac. La clau, repeteixo, la defensa avui. Alhora, fortes al rebot en força moments.

Hem pogut córrer i, quan no ens ho permetien, hem sigut capaces de moure pilota per fora i per dins; de vegades, però, hem de pensar més el passe.

A millorar: l'eficàcia al tir lliure i els 3 minuts de "relax" durant el tercer quart a nivell defensiu. Per ganes i per treball, però, han reaccionat ràpid.

L'actitud de banqueta, com sempre, boníssima.

Seguim.

ASFE 39 - AE Minguella 47

28-11-2022

Victòria molt important i necessària per seguir amb els nostres objectius.

La nostra imatge a pista ha estat molt millor que la dels últims dos partits.

El rival, molt físic i amb ganes, no ens ho ha posat gens fàcil. El partit, d'altra banda, ha estat lent i s'ha hagut de treballar quart a quart. Rebot i defensa han sigut les claus principals per treballar cada possessió. En atac hem aplicat més calma i hem sigut més pacients a l'hora de buscar cistella.

Satisfet amb la seva implicació individual i grupal, tot i que ja durant la setmana havien entrenat bé. Han competit totes elles, sobretot en defensa.

La victòria d'avui va dedicada a la ?Lídia Pevidal? , qui ha vingut a veure'ns amb tot el que comporta. Gràcies!! Molt maco tot el que has fet i fas en aquest equip.

AE Minguella 54 - Bàsquet Sant Sadurní 43

21-11-2022

Segon partit consecutiu on les sensacions de l'equip a pista són poc consistents. Ens hem adormit en alguna estona.

El partit d'avui, trampa, i la nostra defensa poc agressiva i més permisiva del que hauria de ser en alguns moments. No hem sabut aprofitar els avantatges inicials i, per tant, hem donat segones oportunitats a un rival amb ganes i ràpid a pista. Massa abús del triple i, alhora, poques ganes de ser verticals a la cistella.

Però, insisteixo, si nosaltres mateixes canviem el ritme de joc en atac i en defensa, les sensacions seran més positives. A partir dels errors aprendrem, no hi ha cap equip perfecte.

D'altra banda, valorar la feina de les noies a la segona meitat, capgirant marcador i canviant la nostra imatge. L'inici de partit, recordem, havia sigut positiu.

Les jugadores han volgut fer una passa endavant, han sigut les primeres a voler millorar.

Setmana vinent tenim una altra final, perquè els objectius que tenim són uns, ara mateix, assequibles i consensuats entre totes.

Joventut Badalona 51 - AE Minguella 50

14-11-2022

No hem competit bé a la primera meitat del partit. Massa toves al rebot i en la defensa de costat fort i feble. Elles ho han aprofitat.

A la segona meitat hem donat una millor imatge, a nivell de bàsquet i actitud. Hem pogut recuperar també a nivell de marcador.

Els detalls, sempre importants, i que s'han repetit al llarg del partit, han sigut un factor important al resultat final. El partit són 40 minuts.

Llàstima no acabar de tancar l'avantatge final que havíem aconseguit, això sí, amb mèrits nostres.

Reus Ploms Salle 36 - AE Minguella 86

07-11-2022

Partit molt seriós durant tres períodes, on la intentsitat en defensa i la presa de decisions en atac ha estat correcta. Intenció de jugar contraatacs i mobilitat de pilota i jugadores amb un objectiu. El rebot ofensiu ha sigut bo durant el partit però, el defensiu, fluix al llarg dels quatre quarts.

Seguim amb sensacions d'esforç, intensitat i ganes de voler-ne més. Una mica més d'encert a prop de la cistella, de tir exterior i, també avui, al tir lliure. Bé la confiança de l'equip.

A millorar avui: la baixada d'intesitat durant el tercer quart ens ha fet sortir del partit momentàniament.

El rebot defensiu tou ha donat segones i terceres oportunitats al rival. La defensa d'ajudes i costat feble ha sigut fluixa. Seguim!

Descansa

24-10-2022

CB Sant Josep 45 - AE Minguella 74

17-10-2022

El partit d'avui ha estat més dur del que esperàvem. Elles han plantejat un partit físic, d'apretar l'1c1 i voler córrer. Content amb la bona actitud i intensitat en força moments del partit de les noies. Seguim amb sensacions d'esforç, intensitat i ganes de voler-ne més. Una mica més d'encert a prop de la cistella i de tir exterior, però no tant al tir lliure. Hem de seguir treballant la confiança, un partit és molt llarg.

A millorar avui: poc agressives, penso, en el nostre rebot defensiu altre cop. Per moments hem volgut acabar massa ràpid els atacs, i de vegades és bo fer una pausa i moure pilota per trobar altres solucions que tenim treballades. Hem de ser més intenses en la defensa de l'1c1 i no facilitar penetracions a cistella del rival sense una ajuda automàtica. Si ens superen, és part del joc, hem de seguir més encara. Hem de mostrar més agressivitat en defensa individual i grupal. Les noies no desconnecten a la banqueta i és bonic de veure.

AE Minguella 65 - CB Valls 44

10-10-2022

Seguim amb la bona actitud i intensitat en força moments del partit. Continua la sensació d'esforç i joc col.lectiu, així com el treball de jugadores amb i sense pilota. Una mica més d'encert a prop de l'aro, però no tant exterior; per tant, cal seguir treballant les finalitzacions. Una gran part de culpa la té la confiança. La bona notícia, que ho han seguit intentant.

A millorar avui: poc agressives en el nostre rebot defensiu, tallar carrils centrals per poder aturar els contraatacs rivals i mostrar més agresivitat en defensa individual i grupal.

Content amb elles per ser competitives i tenir ganes de treballar.

Suspès

03-10-2022

AE Minguella 59 - Tarragona Bàsquet 36

26-09-2022

Bona actitud i intensitat en força moments del partit. Sensació d'esforç i joc col·lectiu, i treball de jugadores amb i sense pilota. Hem generat alguns bons contraatacs.

A millorar: saber atacar els 24 segons aplicant calma a l'atac i mostrar més agresivitat en defensa individual i grupal.

El marcador és un factor més, content amb elles per ser competitives.