Maria Bonjorn
MARIA BONJORN, Capitana del Sènior-A femenÃ.
Des que tenia 4 anys que juga a la Minguella. Va començar a l’Escola de Bà squet i aquest any li ha arribat asumir la capitania del primer equip femenÃ. Compagina el bà squet amb la seva feina d’infermera de pediatria a Can Ruti. I encara treu temps per fer un mà ster a la Vall d’Hebrón. Si el dia tingués més hores, potser encara la veurÃem fent d’entrenadora i tot...
- El bà squet per a tu és...
Sé que pot sonar a tòpic, però el bà squet és una manera de veure la vida. Hi té molt a veure que es tracti principalment d’un esport col·lectiu. T’educa i t’ensenya dins uns valors que són totalment aplicables a la resta de coses: compromÃs, treball en equip, esforç i constà ncia.

- I jugar-lo a la Minguella?
La Minguella és casa meva. És una part de la meva famÃlia i estic totalment segura que ha influït en la Maria que sóc avui. Personalment, hi porto 20 anys, tota la vida, i això suposa entendre a la perfecció l’esperit que té la Associació i els seus valors, i intentar-ho transmetre a la gent que vé de fora per fer que s’hi sentin igual.

- Amb mig equip nou, l'stage de pre-temporada a Port de la Selva ha servit per...
L’stage durant la pre-temporada ens va servir per conèixer-nos tant a dins com a fora la pista. Com dius, es tracta d’un equip gairebé nou, i aquests quatre dies juntes les 24 hores del dia ens ha ajudat a entendre’ns entre nosaltres, saber com pensem, fer grup i coalició. Trobo que fer equip fora la pista és igual o, fins i tot, més important que fer-lo dins a pista.
- Després d'un mal partit, a oblidar-se'n i a pensar en el que ve o a capficar-se en els errors?
Tant com capficar-se no, però no es poden obviar els errors i cal reflexionar-hi per saber què ha passat i com solucionar-ho. Personalment, sóc de les que hi dóna voltes a un mal partit fins al dia següent.
- Ser la capitana vol dir un plus de...
Ser capitana suposa un plus de compromÃs amb l’equip en general i amb cada una de les jugadores a nivell individual. Es té el deure d’integrar a les noves jugadores i ajudar-les i animar-les quan calgui. Cal estar més atent en el què està passant i com està l’equip en tot moment per fer de pont amb l’entrenador.
- Què hem de fer per potenciar el bà squet femenÃ
El bà squet femenà és perfecte tal i com està . No cal potenciar-ne res. La pregunta, com bé va dir en Kim Gispert, és què li passa a la gent amb el bà squet femenÃ. Penso que el problema és social en general, no només en el bà squet.
- La il·lusió pel bà squet es té o s'aprén?
Ambdues coses. Pots tenir molta il·lusió per aquest esport, però molts factors poden fer que aquesta disminueixi o augmenti. Quan les companyes i l’entrenador estan il·lusionats als entrenos, als partits i fora la pista es nota i es contagia. Per això la influencia que pot arribar a tenir l’equip en general, a un nivell més individual.
- Què és allò que et van dir a l'Escola de bà squet i que mai no has oblidat?
Recordo una frase d’una entrenadora, quan érem infantils, que llavors no entenia o no volia entendre del tot, però a mesura que he crescut i he tingut més experiència amb aquest esport he entès: "No et preguntis què poden fer per tu les teves companyes d’equip, sinó què pots fer tu per les teves companyes". Mà gic Johnson "dixit".

- Entrevista a Albert Navarro
- Entrevista a Kim Gispert
- Entrevista a Orlando Méndez
- Entrevista a Núria GarÃ
- Entrevista a Andrés Lidón
- Entrevista a TÃscar Navarro
- Entrevista a l'Escola de bà squet
- Entrevista a Ruth Tórtoras
- Entrevista a Eduard Esteve
- Entrevista a Eli Sama
- Entrevista a Joan Llongueras
- Entrevista a Pau López (Sélop)