Cròniques Junior A masculí

AB Premià 60 - AE Minguella 63

13-01-2020

Vam fer un bon inici amb un parcial de 0-6, però vam baixar la intensitat defensiva i vem fallar bàsquets fàcils. El Premià es va posar en zona 2-3 i ens va fer encaixar un parcial de 18-4. No defensàvem línies de passada, ni puntejàvem tirs.

Al segon quart ens segueix costant molt anotar contra la zona, no l'ataquem del tot fluids i seguim fallant cistelles. Ens aconseguixen la màxima diferència del matx amb el 35-22. Una vegada més però, som capaços de tenir un minut brillant, apretant en defensa, recuperant pilotes i córrer, i podem retallar diferències i entrar al partit. Al descans 35-31.

A la represa, seguim en la bona dinàmica i un parcial de 0-8 ens fa obrir una escletxa en el marcador, que la mantenim fins acabar el quart (51-46).

A l'últim quart, s'ajusten les diferències per les defenses, ells aconseguixen sumar des dels tirs lliures i a nosaltres ens costa sumar. Tot i això aconseguim treure un partit que se'ns complica per la nostra manca d'intensitat i actitud, i la mala lectura del joc sobretot contra la zona plantejada pel rival.

Parcials: 20-13, 15-18, 11-20, 14-12

Tornem a tenir llacunes de minuts sense anotar, abaixant els braços i estant fora del partit. És una qüestió de mentalitat i actitud. Sabem que podem fer-ho, perquè tenim minuts on ho demostrem, però hem de ser més constants.

Seguim errant forces tirs lliures. Aquest cap de setmana 5/12 (41,6%).

Hem de sumar tots i no dependre tant de certs jugadors. Necessitem un pas endavant i estar preparats pel tram més complicat de la temporada!

Diumenge derbi a Casagemes contra el Badalonès: líder imbatut que ens va guanyar de 18. Ens juguem el liderat. Som-hi nois!! 

 

AE Minguella 100 - UE Montgat 49

23-12-2019

No sortim amb la intensitat necessària per deixar el partit llest de de l'inici.

Sabíem de la nostra superioritat, però no volem defensar intensos, i deixem que el Montgat estigui en partit durant molts minuts.

Falta d'encert general de cara a cistella, errant tirs sols i fàcils, en contraatac i en estàtic. No podem concedir tant. A la mitja part, no estem contents per la feina que estem fent, tot i la diferència (41-24).

A la represa, sortim mes endollats, pujant línies defensives i la intensitat, i ens permet córrer, treure contraatacs amb facilitat i marxar al marcador amb una bona diferència.

Parcials: 22-11, 19-13, 28-13, 31-12

Hem de millorar la intensitat, sobretot defensiva per matar els partits abans quan som superiors.

Mantenim el problema en els % de tirs lliures. Aquesta setmana 11/25, un 44%.

Anoten 8 dels 9 jugadors, mica en mica tots anem aportant en atac.

Bàsquet Neus 52 - AE Minguella 58

16-12-2019

Sabíem de la dificultat del partit i així va ser. Un primer quart on surtim a remolc del rival, ens costa anotar degut a errades nostres sota l'aro.

Un segon quart marcat pel desencert general, ens fa marxar al descans amb igualtat (23-23).

A la represa, ens costa entrar en el partit i el Neus agafa petites rendes ja que porta la iniciativa en el joc. Amb el 34-26 aconseguim sobreposar-nos sent més incisius en atac, treient faltes al rival i trobant situacions de bàsquet fàcil. Acabem el quart recuperant la diferència (38-37).

A l'últim quart, fem una bona feina defensiva i de rebot, i ens permet deixar el rival sense anotar en 7 minuts, i marxem 38-48 al marcador. Amb el rival contra les cordes, reaccionen amb una press a tota pista, que els fa acostar-se al marcador (en 3 minuts ens fan un parcial de 14-10), estant encertats des del tir exterior, i acabar amb el marcador final de 52-58.

Parcials: 17-16, 6-7, 15-14, 14-21

Seguim fallant molts tirs lliures: 11/29 (37,9%) i en partits així ens post costar una derrota.

No bloquejem el rebot durant molts minuts. Ens costa llegir les situacions d'aventatge i els espais. Ens deixem contagiar pel ritme que vol el rival i no tenim la iniciativa. 

Tenim un problema d'actitud i de respecte molt preocupant! Ens queda molt treball per fer.

AE Minguella 65 - UE Sant Cugat Vermell 54

02-12-2019

El pitjor inici de partit del que portem de temporada. Sortim sense intensitat defensiva, sense les idees clares en atac i amb errades, sobretot en tirs fàcils i pèrdues de pilota asburdes.

Després d'un molt mal primer quart, ens posem el mono de treball i aconseguim un bon parcial per remuntar la diferència al marcador. Pujar la intensitat defensiva ens permet córrer amb més facilitat i aconseguir cistelles de contraatac. El rival només anota dues cistelles en joc, però els fem sumar des dels tirs lliures amb faltes quan estem en bonus. Amb un triple abans de la mitja part, obrim una escletxa al marcador (34-26).

A la represa, torna la precipitació i males decisiones ofensives, perdent pilotes i no buscant les millors opcions. Tot i això, rebotegem bé i en defensa estem prou seriosos com per deixar el rival amb 8 punts en aquest quart.

L'últim quart, no aconseguim una diferència més àmplia com a conseqüencia d'encaixar 3 triples del rival quan ens posem en zona 2-3, tot i que ens deixa la sensació de no haver de patir pel partit. 

Parcials: 6-13, 28-13, 13-8, 18-20

Hem de millorar molt la intensitat defensiva i ser més constants durant tot el partit. Seguim fent una mala lectura de joc, no trobant la millor opció, 1 vs 4, pèrdues absurdes, passades toves,...

Insistim en la consistència en el joc: no podem tenir desconnexions en les quals no anotem, per desencert o precipitacions provocades per rival, i que això provoqui desencontres entre companys.

No ens podem permetre una altra sortida com la d'aquest partit. Hem de seguir treballant!

Maristes Ademar 42 - AE Minguella 52

25-11-2019

Derbi entre els dos equips que arribàvem amb una derrota a la classificació. 

Comencem amb un bon ritme i podent aconseguir una petita escletxa al marcador. Davant de la manca d'encert del rival i que marxem en el marcador, al segon quart es posen en zona press. Aconsegueixen el que volíen, descentrar-nos i entrar al partit, imposant el seu ritme, provocant-nos errades i precipitacions. A la mitja part, tot i això, mantenim un petit aventatge per 26 a 29.

A la represa, partit travat i desencert global. Tant és així que el parcial del quart parla per sí sol: 0 a 11. L'única cosa positiva, deixar el rival sense anotar en tot un quart i que ens permet mantenir un bon coixí de cara al final.

A l'últim quart, Ademar torna a entrar al partit pujant la intensitat i ens dificulta la circulació de pilota i la lectura del joc. Seguim entrant en el joc que ells volen, provocant-nos errades greus i precipitacions. Arribem als últims 3 minuts amb 41-46, fruit de males decisions per part nostra i faltes absurdes quan estem en bonus. A l'últim minut som capaços d'anotar 3 cistelles quan pitjor pintava l'escenari i ens fa obtenir la renda final 42-52.

Parcials: 6-18, 20-11, 0-11, 16-12

Pèssim % de tirs lliures: 17'2% - 5/29. No ens podem permetre fallar-ne tants i menys en un partit tant vital com aquest.

Hem de millorar la lectura de joc i trobar la millor opció en atac, sobretot no caure en el joc del rival quan ens vol provicar precipitacions i errades. Ens va faltar serenor en atac.

De les poques coses positives, la lluita i entrega per cada pilota. Podem estar desencertats de cara a cistella, però no hem de baixar mai els braços. I sobretot, que fent un mal partit en general, hem estat capaços d'aconseguir la victòria.

Hem de seguir treballant!

 

AE Minguella 76 - UB Mir 44

18-11-2019

No vam fer una bona sortida i vam deixar que el rival estés en el partit durant tot el primer quart.

En el segon, som capaços de marxar al marcador perquè hi posem més intensitat i som capaços de córrer. El Mir es va posar en zona 1-3-1, i tot i que ens va costar atacar-la vem saber defensar millor i poder marxar al descans 38-28.

A la represa, ens costa 4 minuts fer la primera cistella, amb el rival que seguia en zona, però vam tenir paciència i pol·lint alguns detalls, vam aconseguir augmentar la renda. El rival només ens anota de tir lliure.

A l'últim quart augmentem el ritme i el rival treu la zona, cosa que ens permet córrer amb més facilitat i acabar amb una victòria més.

Parcials: 18-15, 20-13, 15-5, 23-11

Millorem els % de tirs lliures respecte jornades anteriors, però errem tirs sols sota l'aro que no ens podem permetre.

Sortim molt freds i això fa que el rival estigui en el partit durant masses minuts. Ho hem de matar abans per poder jugar amb més tranquilitat.

El proper partit: derbi contra Maristes Ademar a La Plana, que estan igual que nosaltres a la classificació.

CB Ripollet 56 - AE Minguella 82

11-11-2019

Visitàvem la pista d'un rival complicat, que venia de perdre la setmana anterior i que vendria la pell molt cara.

L'inici va estar marcat per l'intercanvi de bàsquets fins que vam pujar la intensitat defesiva i vam poder córrer i treure faltes.

Al segon quart, fem un bon parcial i, davant d'això el rival reacciona amb una zona 3-2. Vam saber llegir quan córrer i quan jugar amb paciència. 

A la represa, el rival manté la zona 3-2 i ens costa trobar els espais i moure la defensa. Tant és així que perdem el parcial del quart, tot i mantenim la diferència al marcador.

A l'últim quart, deixem sense anotar al Ripollet durant 7 minuts, fruit de la bona defensa. L'encert en el tir exterior fa que el rival vulgui entrar al partit, però sabem treure faltes i castigar-los.

Parcials: 14-27, 12-19, 20-19, 10-17

Un partit més, hem de millorar els % de tirs lliures. Comença a ser greu errar tant (12/34), tot i que per sort en els partits disputats fins ara no ens ha vingut d'això.

Contents per treure un partit que es preveia complicat, en el que sabem atacar la zona plantejada pel rival.

Remarcar la tasca defensiva de Brossa i Gonzi, que van assecar el millor jugador rival, deixant-lo en 4 punts i essent expulsat del partit.

AE Minguella 97 - UE Barberà 27

04-11-2019

Partit contra un rival de la part baixa de la classificació.

Ens va costar agafar el ritme al partit, però ens servir per millorar certs aspectes del joc: córrer quan es pugués, lectura d'espais en atac estàtic i superioritats/aventatges en intercanvis defensius.

El rival es va posar en zona en alguns moments (3-2 i 2-1-2), la qual cosa ens va anar bé per treballar-ho. 

A la segona meitat vam concedir massa al rival, que des del triple va anotar més fàcil que al primer temps, fruit de la nostra relaxació defensiva i no puntejar els tirs exteriors. 

Parcials: 16-2, 26-5, 32-7, 23-13.

No hem de relaxar-nos. Hem de ser capaços de mantenir la intensitat defensiva durant tot el partit. Al final, la ansietat per anotar i arribar als 100 punts, ens fa perdre pilotes i la serietat que havíem tingut al llarg del partit.

Hem de millorar els % de tir en general.

 

CB Caldes 49 - AE Minguella 92

28-10-2019

Sortim amb un parcial en contra de 2-6 i un joc travat ofensivament. Som capaços de treballar bé en defensa i això ens permet córrer i fer un parcial de 0-13 per rescabalar-nos del mal inici.

Comencem el segon quart amb més intensitat defensiva, la qual ens permet seguir corrent, i en atac estàtic de poder jugar alegres i llegint els espais. Fem un parcial de 0-12 que ens fa trencar el partit i obtenir una bona renda per no patir.

A la segona part som capaços de no relaxar-nos i voler anar a més. Treballem bé la sortida en contraatac després de rebot defensiu i llegir quan córrer i quan no. Tenim segones opcions en el rebot ofensiu i millorem l'encert en tirs exteriors respecte els primers partits.

Parcials: 19-22, 10-20, 10-24, 10-26.

Hem d'intentar no tenir llacunes que ens fan encaixar petits parcials. Al final del primer quart encaixem un 6-0. Hem d'acabar de pul·lir la lectura d'espais ofensivament i la millor opció en atac, no jugar com robots. En general, contents per la bona intensitat i ritme. A seguir!

AE Minguella 97 - Maristes Rubí 46

21-10-2019

Bona victòria que ens ha de servir per seguir en línia ascendent pel que fa a lectura de joc i intensitat defensiva.

Vam saber tenir un bon ritme tan al davant com al darrera. Pujant línies defensives vam poder córrer i afagar un bon avantatge al marcador. En estàtic vam saber circular bé la pilota i trobar bones opcions, cosa que no havíem sabut fer del tot bé en partits anteriors. Marxem a la mitja part 46-17.

A la represa, el rival ens fa diferents zones (3-2, 2-3 i caixa-i-u) i les sabem resoldre prou bé, circulant la pilota buscant els espais i trencant les seves variants. Destacar l'encert en el tir exterior (7 triples) que fins al moment no havíem tingut, i ens ajuda a trencar les zones plantejades pel rival. Sabem aguantar els embats del rival, que va apujar el nivell defensiu amb contactes, sobretot el tercer quart amb un parcial igualat de 26-21.

A l'últim quart intentem posar una marxa més per rematar el partit i seguir amb la dinàmica de joc ràpid.

Parcials: 29-7, 18-9, 26-21, 24-9

Cal millorar el rebot ofensiu, cal que treballem tots el bloqueig de rebot i no només els interiors. Hem de millorar molt els % de tirs lliures. Hem de seguir treballant les lectures d'espais i de ritmes de joc. En general contents pel partit que vam fer. A seguir!

AE Badalonès 73 - AE Minguella 55

14-10-2019

No vam començar del tot malament (0-6), però les pèrdues i mala lectura ofensiva van fer que el Badalonès entrés al partit (14-11 al final del primer quart). Tanmateix, els problemes en el rebot sobretot ofensiu i l'encert en el tir extrerior, van permetre al rival marxar al marcador (40-27).

A la represa ens costa entrar en joc, i encaixem un parcial important en 5 minuts, que fa incrementar la diferència (53-35). Després d'anar a la deriva i amb errades que no podem cometre, som capaços de fer el millor joc del que portem de temporada. Defensant bé, rebotejant i sobretot corrent i circulant molt bé la pilota en atac. Això ens fa remuntar i posar-nos 59-51. En defenses posteriors ens anoten dos triples a finals de possessió que ens minen la moral i acabem concedint bàsquets fàcils. Ens fonem totalment i el Badalonès torna a marxar al marcador per acabar 73-55.

Parcials: 14-11, 26-16, 19-17, 14-11

Incapaços de guanyar cap parcial. Fallem molts tirs lliures, tenim mala lectura de joc ofensiu i regalem pilotes al rival. Ens costa molt bloquejar el rebot ofensiu.

Ens quedem amb els millors 5 minuts de la temporada, on despleguem el joc i la intensitat que demanem. Hem de ser més constants i no jugar a ràfegues.

AE Minguella 66 - Condorchem AB Premià A 46

07-10-2019

Primer partit a casa, on sortim amb força desencert de cara a l'anella. Triguem 6 minuts en anotar i ens toca treballar des de la defensa per recuperar en el marcador.

Millorem la lectura de joc i la intensitat en el segon quart, provocant que l'altre equip entri en bonus aviat i sumar de tir lliure. A la mitja part marxem amb un lleuger aventatge al marcador.

Al tercer quart s'inicia amb bona circulació de pilota i bons moviments però errant accions fàcils sota cistella. Ho acabem millorant en els últims 5 minuts del quart, en els que accions individuals ens permeten obrir una escletxa en el marcador, i deixant sense anotar al rival en 5 minuts.

A l'últim quart, aguantem la renda obtinguda i als minuts finals rematem la feina per mantenir una marxa més que el rival, que abaixa els braços per no aguanta el ritme.

Parcials: 11-7, 22-19, 15-12, 18-8

Hem millorat l'encert en % de tirs lliures, però fallem bàsquets fàcils en contraatac i perdonem en segones opcions ofensives. En defensa ens cal treballar més i millor el rebot. 

Dissabte primer derbi contra Badalonès. A seguir treballant!

 

UE Montgat 19 - AE Minguella 72

30-09-2019

Partit que ens serveix per seguir treballant la idea de bàsquet que volem assolir aquesta temporada.

Hem de millorar la lectura i els timings de joc, les pèrdudes i sobretot els percentatges de tir.

Parcials: 8-25, 2-7, 6-22, 3-18