Cròniques Mini femení

A.E. Minguella 82 - C.B. Vilanova del Vallés 36

03-12-2018

 

Victòria contra un dels rivals que més complicat ens ho ha posat.

El resultat no ho demostra, però Lídia i jo pensem el mateix. Ja a l'anada ens va fer despertar ràpid, i en aquest partit hi ha hagut moments on hem hagut de fer una aturada per tornar a començar. Així i tot, com que nosaltres ja sabíem del partit d'anada, vam sortir concentrades des del primer minut i vam treballar com a equip per treure el partit endavant.

En termes generals, estem millorant els partits en aquesta segona volta de la primera fase i sabem quin és el camí a seguir. Hem de seguir treballant més i més en la posició i els desplaçaments defensius, perquè de vegades som força permissives amb la jugadora rival amb pilota i se'ns escapa. Hem de sortir a l'ajuda si això passa. Finalment, també destacar el nostre joc cada vegada més coral, o això intentem, alhora que aconseguim més i millors passes i opcions de tir més encertades. 

No oblidar la idea de comunicar-se a pista, aspecte que considero importantíssim per a estar concentrades en tot moment i saber com ajudar més a les meves companyes.

A.E. Minguella 80 - Lluïsos de Gràcia 45

26-11-2018

Partit molt important per a nosaltres i al davant un rival directe a la lliga i amb molt de potencial.

Un partit que hem estat preparant des de dimarts, tant elles como nosaltres. L'equip surt reforçat i s'aferma aquesta primera posició més que merescuda, que en sí només és un número, però que al darrera amaga molt d'esforç setmana rere setmana, molt de treball en equip, concentració, xerrades i exercicis globals i analítics per treballar i reforçar allò que encara ens falla i volem i podem millorar. 

El partit va començar amb una mica de pendent per nosaltres. Elles van sortir molt més concentrades i amb un parell de llançaments exteriors que no ens esperàvem. Tot i perdre aquest primer quart, no ens vam pas desenganxar, mostrant així un gran canvi durant el segon i tercer quart, tant en defensa com en atac. Al final del partit vam baixar una mica el ritme i elles van poder retallar algun punt. Vam trobar més bons passes i llançaments en bona posició. Molt bé el rebot.

Així i tot, en ocasions érem força estàtiques a l'hora d'atacar i les jugadores sense pilota no acabaven de moure's. Hi seguirem treballant per tal de trobar sempre més solucions. 
El nivell de concentració i d'intensitat d'aquest equip quan vol és molt bo. Tenen molt bona base i s'agraeix.

Seguim treballant en la idea de jugar en EQUIP, de moure i moure la pilota sempre i quan no tinguem opció d'anar directes cap a cistella al 100%. De fer, a l'hora, moure el més ràpid possible aquesta pilota.

Molt satisfets també amb la idea del TERCER TEMPS, molt bona iniciativa.

Salle Bonanova 10 - A.E. Minguella 60

19-11-2018

Sisè partit de la temporada. Seguim treballant en la idea d'EQUIP, de què volem i podem fer amb la pilota en atac, què podem millorar en la defensa (imprescindible la comunicació) i del què implica. Parlem de com les 5 jugadores de pista poden estar més actives i ajudar-se més entre elles, on totes puguin ser protagonistes i sumar. Finalment, de com un bon moviment de pilota i d'un passe ben fet (no precipitat) ens pot ajudar en atac. Un cop rebo pilota he de ser capaç de parar, pensar i actuar, sense precipitar-me. Alhora, seguim treballant el 2 c 1 quan l'equip rival treu de fons. Entenem que, si no ens agrada deixar lliure i deixar actuar a jugador amb pilota, què millor que intentar aturar aquesta pilota just després de cistella nostra.

Hi ha una frase de Gregg Popovich que diu: " Si yo tengo un tiro, pero tú tienes un mejor tiro..."
 

Si una jugadora no pot tirar o no està en una bona posició, potser una altra companya sí ho està, i potser aquest passe o assistència suma el doble. Mica en mica anem treballant en això, i es veuen millores. 

Han de ser més intenses en defensa, COMUNICAR-SE i vigilar més les línies de passe. I respectar els espais en atac.  Han de tenir activat aquest XIP d'intensitat i concentració al llarg de tot el partit. No perdre la concentració. Sortim contents, insisteixo, pel bon moviment de pilota entre les jugadores, podent crear així bons espais i bones situacions d'atac.

El pròxim més i millor, com fins ara!!!

Repeteixo que confio al 100% en aquestes jugadores i que estic agraït d'estar acompanyat per la Lidia com a entrenadora. 

Del partit en sortim satisfets  i amb la feina feta. Victòria molt còmoda (+ de 50) contra el rival més fluixet del grup. Hem aprofitat per jugar amb algun handicap i així seguir practicant i treballant certs aspectes com el 2 c 1 després de cistella. Hem aprofitat per treure bot en algun període i "jugar" amb el número de bots i passes durant el partit. Com sempre dic, ens falta comunicar-nos més i més a la pista, saber si alguna necessita ajuda i així les altres companyes poder reaccionar i donar un cop de mà. Seguirem treballant en el tir sota cistella i a mitja distància, així com la idea de passo- tallo i m'obro per deixar espai a una nova companya.

Seguim sumant!!

C.B. Roser 53 - A.E. Minguella 50

12-11-2018

Cinquè partit de la temporada.

Seguim treballant en la idea d'EQUIP, de què volem i podem fer amb la pilota en atac, què podem millorar en la defensa (imprescindible la comunicació) i del què implica. Parlem de com les 5 jugadores de pista poden estar més actives i ajudar-se més entre elles, on totes puguin ser protagonistes i sumar. Finalment, de com un bon moviment de pilota i d'un passe ben fet (no precipitat) ens pot ajudar en atac. Un cop rebo pilota he de ser capaç de parar, pensar i actuar, sense precipitar-me. Alhora, seguim treballant el 2 c 1 quan l'equip rival treu de fons. Entenem que, si no ens agrada deixar lliure i deixar actuar a jugador amb pilota, què millor que intentar aturar aquesta pilota just després de cistella nostra.

Hi ha una frase de Gregg Popovich que diu: " Si yo tengo un tiro, pero tú tienes un mejor tiro..."

Si una jugadora no pot tirar o no està en una bona posició, potser una altra companya sí ho està, i potser aquest passe o assistència suma el doble. Mica en mica anem treballant en això, i es veuen millores. 

Han de ser més intenses en defensa, COMUNICAR-SE i vigilar més les línies de passe. I respectar els espais en atac. 

Han de tenir activat aquest XIP d'intensitat i concentració al llarg de tot el partit. No perdre la concentració.

Sortim contents, insisteixo, pel bon moviment de pilota entre les jugadores, podent crear així bons espais i bones situacions d'atac.

Un mal partit el pot tenir tothom, és normal, no som màquines. El pròxim més i millor, com fins ara!!!

Repeteixo que confio al 100% en aquestes jugadores i que estic agraït d'estar acompanyat per la Lidia com a entrenadora. 

Del partit en sortim contents perquè, tot i la derrota 53-50, el partit ha sigut nostre durant gran part d'aquest. Hem sigut capaços de moure bé la pilota, d'atacar l'aro i de fer aquest extrapasse a la companya oberta. No hem tingut força encert en el tir exterior, tot i que ocasions n'hem tingut. Hem de seguir practicant en el tir lliure, també.

Un partit, al cap i a la fi, es pot resoldre per aquestes entrades o aquests llançaments fallats durant el partit, per tant hem de mossegar fins el final. Pel que fa a la defensa, elles mateixes han vist que, quan s'han posat enserio, i contra un equip que ha exigit molt més, han sigut capaces de recuperar una desavantatge de 10 punts en menys d'un quart i tornar a entrar al partit. Destacar la intensitat mostrada en la majoria de períodes i les ganes per competir. Segueixen sortint coses molt xules com a equip. Hem arribat a pròrroga tenint el partit 2 amunt i la pròrroga se'ns ha escapat a falta de pocs segons.

Les jugadores surten més motivades que mai, saben que tenen un partit de tornada a casa i allà poden demostrar quin equip són.

La nota negativa del partit és per la permissivitat de l'àrbitre. Un partit que ha estat ple de contactes, masses i tot, per tots dos costats, i que ha provocat que el partit s'anés escalfant mica en mica. Algunes jugadores s'han fet mal. 

Seguim sumant!!

Descansa

05-11-2018

A.E. Minguella 88 - Joventut Les Corts 38

29-10-2018

Quart partit de la temporada. Seguim treballant en la idea d'EQUIP, de què volem i podem fer amb la pilota en atac, què podem millorar en la defensa (imprescindible la comunicació) i del què implica.  Parlem de com les 5 jugadores de pista poden estar més actives i ajudar-se més entre elles, on totes puguin ser protagonistes. Finalment, de com un bon moviment de pilota i d'un passe ben fet (no precipitat) ens pot ajudar en atac. Un cop rebo pilota he de ser capaç de parar, pensar i actuar, sense precipitar-me. 

Hi ha una frase de Gregg Popovich que diu: " Si yo tengo un tiro, pero tú tienes un mejor tiro..."

Si una jugadora no pot tirar o no està en una bona posició, potser una altra companya si ho està, i potser aquest passe o assistència suma el doble. Mica en mica anem treballant en això, i es veuen millores. 

Pel que fa al partit, simplement donar les gràcies a les noies de l'equip, perquè des d'un inici van sortir a competir el partit, apretant en defensa i movent la pilota en atac. Van sortir completament diferents a la setmana anterior, on no vam acabar gaire contents de com havia passat tot. Elles mateixes sabien que havien de demostrar qui són i com sabem jugar. Van tallar força pilotes en defensa i van jugar molt elèctriques en atac, ja fos amb contraatacs ràpids o jugades més pensades.


Cal polir el moviment de la jugadora que no té pilota i el moviment de la jugadora un cop passa la pilota, sempre i quan segueixi mantenint i respectant els espais. Alhora, van defensar un xic millor, no anant a robar la pilota de primeres (arriscant-se a que l'atacant et deixi al lloc) i intentant estar sempre davant de pilota. D'altra banda, i en atac, cada cop van entenent que un cop rebo pilota no he de botar per botar, sinó que potser parant, aixecant el cap i pensant troben una millor situació o companya. I que si no hi ha opció de passe, és millor aguantar pilota.

Finalment, a la segona meitat, des del 6è període, ja vam treballar amb el nº de bots i suprimint bot des de camp ofensiu i després camp sencer. Elles mateixes van veure que suprimint el bot sortien millors situacions de passe i millors passes entre elles.

Gran part de l'encert i la dinàmica d'un equip al partit recau en la intensitat i la CONCENTRACIÓ, en la confiança que es té en fer una determinada acció i en compartir amb les companyes. I en això hi treballem molt. 

Han de ser més intenses en defensa, COMUNICAR-SE i vigilar més les línies de passe. I respectar els espais en atac. 

Han de tenir activat aquest XIP d'intensitat i concentració al llarg de tot el partit. No perdre la concentració.

Sortim contents, insisteixo, pel bon moviment de pilota entre les jugadores, podent crear així bons espais i bones situacions d'atac.

Un mal partit el pot tenir tothom, és normal, no som màquines. El pròxim més i millor, com fins ara!!!

Repeteixo que confio al 100% en aquestes jugadores i que estic agraït d'estar acompanyat per la Lidia com a entrenadora. 

Mas de Sant Llei 30 - A.E. Minguella 59

22-10-2018

Tercer partit de la temporada. Seguim treballant en la idea d'EQUIP, de què volem i podem fer amb la pilota en atac, què podem millorar en la defensa (imprescindible la comunicació) i del què implica.  Parlem de com les 5 jugadores de pista poden estar més actives i ajudar-se més entre elles, on totes puguin ser protagonistes. Finalment, de com un bon moviment de pilota i d'un passe ben fet (no precipitat) ens pot ajudar en atac. Un cop rebo pilota he de ser capaç de parar, pensar i actuar, sense precipitar-me. 

Hi ha una frase de Gregg Popovich que diu: " Si yo tengo un tiro, pero tú tienes un mejor tiro..."

Si una jugadora no pot tirar o no està en una bona posició, potser una altra companya si ho està, i potser aquest passe o assistència suma el doble. Mica en mica anem treballant en això, i es veuen millores. 

Pel que fa al partit, NO sortim pas contents, ni la Lidia ni jo, del partit que hem fet. Guanyar no ho és tot ( avui victòria 30-59) i avui s'ha demostrat. El resultat són simples números, i tot i haver guanyat, no sortim amb una sensació d'haver competit tal i com sabem fer-ho. Contra la Penya vam perdre a Copa Badalona però van mossegar i van estar al 120%, perquè poden i saben. Contra Lluïsos vam guanyar i van donar-ho tot a pista, molt satisfets. Competir i sortir amb bones sensacions és el que volem, aplicant el que treballem als entrenaments. El rival era més fluixet, però nosaltres hem provocat que agafés més confiança i no tingués por per atacar-nos. No ens ha sortit avui el 2c1 en gairebé cap situació.

Han de ser més intenses en defensa, COMUNICAR-SE i vigilar més les línies de passe. I respectar els espais en atac.

Han de tenir activat aquest XIP d'intensitat i concentració al llarg de tot el partit. No perdre la concentració.

Sortim contents, insisteixo, pel bon moviment de pilota entre les jugadores, podent crear així bons espais i bones situacions d'atac.

Un mal partit el pot tenir tothom, és normal, no som màquines. El pròxim més i millor, com fins ara!!!

Repeteixo que confio al 100% en aquestes jugadores i que estic agraït d'estar acompanyat per la Lidia com a entrenadora.

Descansa

15-10-2018

Lluïsos de Gràcia 50 - A.E. Minguella 78

08-10-2018

A.E. Minguella 65 - La Salle Bonanova 15

01-10-2018

Primer partit de la temporada del MINI A FEMENÍ. Nou entrenador i alguna que altra incorporació. Parlem, doncs, de noves oportunitats i d'un bon equip per encarar aquesta temporada. Caldrà refrescar conceptes ja explicats i ja treballats, així com presentar-ne de nous. Sobretot, treballar en la idea d'EQUIP, del què implica, i de cohesió i unitat dins aquest grup. És de les poques maneres de millorar que conec i de competir cada partit. El bàsquet és un esport d'equip, i això ho han d'entendre i interioritzar. Confiar en les companyes, moure la pilota...

Si parlem del partit de lliga, parlem d'un partit diferent al que ens podem anar trobant. Un equip rival on la majoria són jugadores de primer any i on, ara per ara, hi ha manca en el treball de conceptes. Per tant, no ens hem trobat pas dificultats. 

Així i tot, pel que fa al nostre treball, hi ha coses per guardar i coses que s'han de seguir treballant. Han de ser més intenses en defensa, COMUNICAR-SE, vigilar més les línies de passe. En atac, considero que hi ha encara una mica d'individualisme per part d'algunes jugadores, cosa que afecta negativament en certes accions del partit. Considero, i en això treballarem, que falta més moviment de pilota, més passe, més talls i més RESPECTE DELS ESPAIS, han de jugar obertes. Ja els hi vaig dir que si eren capaces de parar el joc, pensar i després actuar, trobarien millors passes i millors situacions per atacar. No són bones les presses. Pensar què vols fer, buscar la jugadora sola, trobar el passe correcte... I després tallar i tornar a sortir, a obrir-te. 

Han de tenir activat aquest XIP d'intensitat i concentració al llarg de tot el partit. No perdre la concentració.

Finalment, vull dir que confio al 100% en aquestes jugadores i que estic agraït d'estar acompanyat per la Lídia com a entrenadora.