Associació Esportiva Minguella - Fundada l'any 1987

Inici ›› El club ›› Orígens de l'AEM

Orígens de l'AEM

Un dels projectes concrets que han centrat l'esforç continuat de l'Associació Esportiva Minguella des que va nèixer l´any 1.988, ha estat el de donar continuitat als equips de bàsquet de les Escoles Minguella, que en aquells moments i en arribar a una edat determinada havien de deixar de jugar. Així mateix, l'important volum que l'esport del bàsquet havia assolit dins l'escola ja en aquella època. En 1.962 es va llogar l'edifici actual del C/Sta.Madrona nº75. En el gran pati es van instal.lar dos camps de Mini-bàsquet.

Els anys 1972-73 es van formar dos equips de nois de bàsquet per competir en els Campionats de Badalona (un de 7º EGB i un altre d'alumnes de Batxillerat). Els entrenaments es feien al pati de l'escola gran. El 1.974 es va llogar l'edifici del C/Sta.Madrona nº84 (anomenat familiarment "de fusta"). Aprofitant el gran pati que hi havia, s'hi va instal.lar un camp de bàsquet i es van col.locar 8 bàsquets a les parets. Això va permetre organitzar 6 equips de bàsquet (4 de nois i 2 de noies). Com a entrenadors, es va demanar la col·laboració de pares, i els senyors Babia, Cairó, Costa i Ros van ser els primers. De mica en mica, es van incorporar com a entrenadors ex-alumnes: Montse Rodón, Sara Dauder, Roser Mitjans, Mercè Fernández, Quim Padrós, Albert Esteve, Albert Fonollà, Josep Ramón Sol, Josep Sala, Vicenç Gimeno, Joan Vives i d'altres.

Al 1.981, començà l'etapa de la consolidació de l'estructura esportiva de l'Escola. Les obres d'ampliació van fer possible tenir un camp de bàsquet i habilitar la gran sala de l'escola per fer un petit camp de minibàsquet. Es va formar la Secció Esportiva de Bàsquet. Es van poder fer 11 equips (6 de nois i 5 de noies). També es va organitzar amb el Sr. Pere Gol una Escola de Bàsquet, de la que surten dos equips nous de Benjamins cada any. Per exigències organitzatives es va limitar el nombre d'equips de bàsquet. Només es podia jugar a bàsquet fins a 8º de EGB. Va ser llavors quan un grup de pares d'alumnes de BUP, van formar una Associació que depenia de l´APA per donar continuitat a alguns equips durant els 3 anys que feien el BUP. Durant el curs 87/88 es promou la creació de l'Associació Esportiva Minguella, que és una fusió de la secció de Bàsquet, Associació Esportiva i A.P.A. El 3 de Març de 1.988, s'inscriu a les Escoles Minguella com Escola de Promoció de Basquetbol. Director tècnic: Albert Esteve. El 27 de Juny de 1.989 s'inscriu l'A.E.Minguella en el Registre d'entitats Jurídiques de la Direcció General de l'Esport amb el nº 6115 CIF G-59.341.040.

El 18 de Maig de 1.989 es constitueix la Junta General, presidida per Jaume Milà Llambí. Secretari: Albert Sanchez Garcia i com vocals: Adolfo Javier Sada Castillo, Antonio Ayuste Tebar, Joan Antoni Canovas Miró, Jose Subirats López, Josep Ribó López, Esteban Nofre Colomer, Juan Pla Romero, Francesc Carrete Jimenez, Juli Martí Cardona, Joan Antoni Pellejero. I com sots-president el Sr. Florenci Serra i Camps. El 21-09-89 La Federació Catalana de Bàsquet certifica que l'A.E.Minguella queda afiliada a la mateixa. El 18-12-89, l'A.E.Minguella queda constituida com entitat privada. Al 1.989 es celebra el 1º Torneig de Bàsquet Pere Gol.

Podeu consultar el document de Fundació de l'Associació Esportiva Minguella.

Junta Directiva   Junta Directiva

© 2005-2017 Associació Esportiva Minguella - (93) 464.41.98